Voorbereidende werkzaamheden A2 Het Vonderen – Kerensheide starten op 26 februari

Kaarten Kern Berkelaar ( gemeente Echt Susteren)

Op 26 februari gaat aannemer Boskalis buiten aan de slag met de voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. Het gaat in eerste instantie om het verwijderen van begroeiing. Vervolgens vindt bodemonderzoek plaats. Hierbij wordt onderzoek gedaan naar niet gesprongen explosieven, archeologie en de bodemgesteldheid. 

Energiepaspoort helpt Thijs Logistiek bij verduurzaming logistiek

Thijs Logistiek headerbeeld

Thijs Logistiek uit Weert zette al diverse duurzame logistieke stappen. Van twee hybride trucks tot een tool om minder brandstof te verbruiken. Het transportbedrijf wil verder verduurzamen, dus liet het een Energiepaspoort uitvoeren. “Daarmee kregen we inzicht of een volledig of deels elektrisch wagenpark zinvol is, wat daarvoor nodig is aan laadmogelijkheden en wat dit gaat kosten”, vertelt directeur Willem Verschuuren.

Rapportageverplichting, hoe doen ze dat bij Trespa?

IMG 4433

Trespa las vorig jaar voor het eerst in de media over de rapportageverplichting. Steeds meer werd er over gesproken en ook Frans Smidt kwam in aanraking met dit onderwerp door werkgeversmagazines, informatie van het ministerie, etc. Toen Frans hier voor het eerst over las besefte hij dat ze hier bij Trespa nog niet mee bezig waren. Hij ging direct in de actiemodus en vroeg zich af 'hoe gaan we dit doen'.

Webinar gemeenten ‘CO2-rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit'

MLB   Mobiliteitsmakelaar header

Op dinsdag 23 januari en maandag 29 januari organiseren Zuid-Limburg Bereikbaar, Midden Limburg Bereikbaar en Trendsportal samen een digitaal webinar over het ‘Besluit CO2-rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit’. De bijeenkomst is specifiek voor de P&O-medewerkers van de 31 Limburgse gemeenten, zodat zij zich tijdig kunnen voorbereiden op wat er nodig is om te voldoen aan de verplichting.

Elektrische tankbiertruck in Midden- en Zuid-Limburg vanaf zomer 2024

Heineken kiest voor elektrische tankwagen

Drink je in de zomer van 2024 een Brand-biertje in een Zuid- of Midden-Limburgse kroeg? Dan is deze met een elektrische tankbiertruck naar het café gebracht. “Verduurzamen kán en ik ben er trots op dat wij dit als brouwerij laten zien. We doen dit stap voor stap en leren er elke dag weer van”, vertelt Carl van der Wielen, Manager Tankbier bij Heineken.

Zes tips uit het Logistiek Café ‘Digitalisering van je logistiek – zo pak je dat slim aan’

Logistiek Café headerbeeld

CSRD-rapportage is een verplichting, maar ook een kans. Digitalisering levert veel op. Neem je medewerkers goed mee in je digitaliseringsproces. Deze en meer tips hoorden de ruim 50 deelnemers aan ons Logistiek Café ‘Digitalisering van je logistiek – zo pak je dat slim aan’ op 30 november 2023. Het Logistiek Café werd georganiseerd door de logistiek makelaars van Midden Limburg Bereikbaar, Trendsportal en Zuid-Limburg Bereikbaar. 

Rapportageverplichting CO2-reductie omzetten in een kans

SIEMCLERX 20231120 LWV Mobiliteitscafe 10 LR

Vanaf 1 juli 2024 moeten werkgevers met meer dan 100 werknemers verplicht rapporteren over de CO2-uitstoot als gevolg van de werkgebonden personenmobiliteit. Een belangrijke tip is: begin op tijd met het verzamelen van de juiste gegevens en gebruik de tijd tot 1 juli om te checken of de dataverzameling op orde is. Afgelopen maandag 20 november was er een Mobiliteitscafé in Roermond bij de Limburgse Werkgevers Vereniging, waar veertig aanwezige organisaties deze boodschap te horen kregen.

Hoe regel je de juiste netaansluiting voor je elektrische wagenpark?

Headerbeeld elektrische bestel  en vrachtwagen laden

Wil je elektrische bestel- of vrachtauto’s op eigen terrein gaan opladen? Dan heb je een netaansluiting nodig die past bij jouw laadvraag. Is bij één elektrische bestelbus al een grotere of nieuwe netaansluiting nodig? En hoe vraag je dat aan? De factsheet ‘FAQ netaansluiting logistiek’ van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur helpt je op weg.

1
234

Vragen over nieuwsberichten?
Neem dan contact op met Midden-Limburg Bereikbaar

meer informatie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Markt 31 • Postbus 900 • 6041 EM Roermond • 6040 AX Roermond • info@middenlimburgbereikbaar.nL