Ga goed voorbereid op weg in Midden-Limburg deze zomer!

Vanaf medio juli tot en met begin september 2023 worden de Roertunnel en Tunnel Swalmen op de A73 gesloten voor groot onderhoud. Rijkswaterstaat zorgt samen met omliggende gemeentes en Midden Limburg Bereikbaar  voor heldere omleidingsroutes en goede alternatieven voor vervoer, om zo de hinder te beperken.

Probeer een ebike!

Een e-bike vervangt de auto voor jouw woon-werkreis of voor een bezoek aan de stad. Met gemak leg je 15 kilometer af zonder bezweet of uitgeput aan te komen. Benieuwd of het iets voor je is? Selecteer een e-bike bij een fietshandelaar in de buurt en probeer die 1 week gratis uit! Maar let op: vol = vol.

Ontheffing voor binnenstad

Bedrijven kunnen zelf ook een bijdrage leveren aan een betere bereikbaarheid van stad en regio. Bijvoorbeeld door het maken van minder logistieke kilometers. Er zijn volop mogelijkheden om transporten slimmer te regelen. Zoals City Hub Roermond dat doet. Ze ontzorgen met hun groene stadstransport de ondernemers in de binnenstad en in het Designer Outlet Center. 

Samen houden we de regio bereikbaar

Samen met Smurfit Kappa werken we sinds 2019 aan het transport van oud papier over water in plaats van over de weg. Dit is duurzamer én goed voor de bereikbaarheid. Chris Fleuren, Manager Logistics bij Smurfit Kappa Recycling vertelt hoe er vracht voor 400 vrachtwagens per schip gaat.

Interesse in een mobiliteitsscan voor jouw bedrijf?

“We brengen samen met de werkgever de kansen rondom het thema mobiliteit in kaart”, licht mobiliteitsmakelaar Rob Schaap toe. “Daarvoor voeren we een zogenaamde mobiliteitsscan uit. Die scan is super handig, omdat ’ie inzicht geeft in het huidige reisgedrag van medewerkers én het aantal medewerkers laat zien waarvoor reële, geschikte alternatieven voor reizen met de auto in de spits mogelijk zijn. Je ziet als werkgever zo direct waar voor jou en jouw medewerkers kansen liggen. Als werkgevers zich aansluiten bij onze Werkgeversaanpak, dan kunnen hun medewerkers gebruik gaan maken van onze producten en diensten gericht op slim reizen.

Goede informatie voor reizigers

Tijdens de Top(drukte)dagen wordt de verkeersregelinstallatie op de N280 nabij de A73 handmatig aangepast. Wat betekent dat verkeer vanuit de rijrichting Duitsland gedoseerd wordt doorgelaten middels een verkeerslicht. 

Vragen over onze projecten?
Neem dan contact met ons op!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Markt 31 • Postbus 900 • 6041 EM Roermond • 6040 AX Roermond • info@middenlimburgbereikbaar.nL