Verkeersmanagement tijdens Topdagen

Tijdens de Top(drukte)dagen wordt de verkeersregelinstallatie op de N280 nabij de A73 handmatig aangepast. Wat betekent dat verkeer vanuit de rijrichting Duitsland gedoseerd wordt doorgelaten middels een verkeerslicht. 

Goede informatie voor reizigers

“In feite verplaatsen we hiermee de wachtrij voor een deel van voor de slagboom bij de Designer Outlet Roermond naar net buiten de stad. De N280 ten oosten van de A73 is hiervoor een geschikte plek, omdat het verkeer hier op deze dagen voor het grootste deel komt voor de DOC. Naast het verkeerslicht word het wachtend verkeer geïnformeerd over de actuele situatie middels tekstkarren en word sluipverkeer via Asenray tegen gegaan. Want ook al verplaatsten we de drukte, Roermond heet haar bezoekers binnen de veiligheidsregels van harte welkom.”

Samenwerking levert resultaat
“Deze maatregel hebben we kunnen inzetten door nauwe samenwerking met de gemeente Roermond, Rijkswaterstaat, provincie Limburg, Designer Outlet Roermond en de Bundes Polizei. De ervaring is inmiddels positief. Op een enkele keer na is de bereikbaarheid en de verkeersdoorstroming van de stad gehaald. Ook al is het druk, het verkeerssysteem blijft op de meeste momenten wel draaien.” - Rembout van Gemert, coördinator afstemming wegwerkzaamheden en evenementen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Markt 31 • Postbus 900 • 6041 EM Roermond • 6040 AX Roermond • info@middenlimburgbereikbaar.nL