MLB   Mobiliteitsmakelaar header
18-01-2024
Werkgever nieuws
Webinar gemeenten ‘CO2-rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit'

Op dinsdag 23 januari en maandag 29 januari organiseren Zuid-Limburg Bereikbaar, Midden Limburg Bereikbaar en Trendsportal samen een digitaal webinar over het ‘Besluit CO2-rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit’. De bijeenkomst is specifiek voor de P&O-medewerkers van de 31 Limburgse gemeenten, zodat zij zich tijdig kunnen voorbereiden op wat er nodig is om te voldoen aan de verplichting.

Waarom dit webinar?
Vanaf 1 juli 2024 moeten alle werkgevers met meer dan 100 werknemers in dienst rapporteren over de CO2-uitstoot als gevolg van woon-werkverkeer en de dienstreizen. Dit geldt ook voor de gemeentes als werkgever.

Inhoud van het Webinar

In het webinar behandelen we de inhoud van het besluit en geven we aan wat dit voor jouw organisatie betekent. Verder geven we tips en trucs hoe aan de rapportageverplichting te voldoen en gaan we proberen om alle vragen te beantwoorden. Nadere informatie over het Besluit en de handreiking vind je op de website van RVO.

Wij helpen de gemeentes graag de data over het woon-werkverkeer in kaart te brengen. Verder kunnen we je gemeente adviseren en ondersteunen om het mobiliteitsbeleid gericht op de collega’s verder te verduurzamen. Hierover zijn géén kosten verschuldigd.

Wanneer?

Om het voor iedereen mogelijk te maken om deel te nemen, bieden we het digitale webinar op twee tijdstippen aan:

  • Dinsdag 23 januari vanaf 10.00 tot 11.00 uur.
  • Maandag 29 januari vanaf 14.00 tot 15.00 uur

Aanmelden?

Ik wil me graag aanmelden via e-mail

Het webinar wordt georganiseerd door de drie regionale programmabureaus TrendsportalMidden Limburg Bereikbaar en Zuid-Limburg Bereikbaar. Deze programmabureaus zijn een samenwerking van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Provincie Limburg en alle Limburgse gemeenten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Markt 31 • Postbus 900 • 6041 EM Roermond • 6040 AX Roermond • info@middenlimburgbereikbaar.nL