Thijs Logistiek
19-07-2023
Best practice in logistiek
Thijs Logistiek uit Weert rijdt voortaan met twee hybride trekkers

Het bedrijf sorteert hiermee voor op de invoering van de zero-emissiezones in de binnensteden van Eindhoven en Maastricht.

Thijs Logistiek heeft twee volledig hybride trekkers van Scania in gebruik genomen. Het Weertse bedrijf sorteert hiermee voor op de invoering van de zero-emissiezones in de binnensteden van Eindhoven en Maastricht.

Thijs Logistiek is actief in fijnmazige distributie. Directeur Brent Verschuuren ziet de ingebruikname van de volledig hybride Scania P360 4x2 HEV trucks als de eerste stap naar zero-emissie transport. “We kunnen de voertuigen direct inzetten zonder in te hoeven leveren op de voordelen van een dieseltruck en zijn niet afhankelijk van laadinfra.” De twee hybride trucks zijn volgens het bedrijf de eerste zware hybride elektrische voertuigen in Weert en omgeving.

Renegeratief opladen

De 4x2 trekkers combineren een zuinige 360 pk 9-liter motor met een single batterij die een capaciteit van 30 kWh en een actieradius van 17 kilometer heeft. Scania’s hybride voertuigen zijn standaard voorzien van de innovatieve GE281, een aandrijving met twee elektrische motoren, 2.100 Nm en een transmissie met zes versnellingen.
Omdat de batterij regeneratief wordt opgeladen, is de Scania HEV ideaal voor distributievervoer. “Uiteraard willen we investeren in verduurzaming,” zegt Verschuuren. “Maar een voertuig moet wel in dienst staan van ons werk en niet andersom. Met meer dan 25 stops per dag waarbij de chauffeur veel moet remmen en optrekken, past de hybride techniek naadloos in onze werkzaamheden.”

Training voor chauffeurs

De chauffeurs van Thijs Logistiek die met de trucks gaan rijden, worden gedurende 24 maanden gecoacht door Scania instructeurs. “De data die wordt gegenereerd wordt omgezet naar input voor de chauffeurs. Daarnaast kunnen we hiermee de vergelijking maken met onze dieselauto’s”, vertelt Verschuuren.

Bron: Logistiek.nl

Gratis advies op maat

Thijs Logistiek laat zich adviseren door de logistiek makelaars van Midden Limburg Bereikbaar. Onze logistiek makelaars adviseren ook jouw bedrijf graag, gratis en op maat. Denk aan: 

  • De elektrificering van je wagenpark
  • De inzet van transport per spoor of over water
  • Advies over subsidies en fiscale voordelen, bijvoorbeeld over de subsidie AanZET die in 2024 weer aangevraagd kan worden
  • Hulp met het voertuigvervangingsplan en advies over de beschikbare modellen e-trucks
  • Advies over elektrisch laden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Markt 31 • Postbus 900 • 6041 EM Roermond • 6040 AX Roermond • info@middenlimburgbereikbaar.nL