Collage hub fietskoerier cargobike
30-10-2023
Logistieke tips
Snel en duurzaam je goederen bij je klanten; dat doe je zo

Hoe zorg je ervoor dat jouw goederen snel én liefst zonder CO2-uitstoot bij je klanten komen? Zonder dat je zelf met een (elektrische) bestelbus of vrachtauto hoeft te rijden? Hiervoor zijn er diverse slimme oplossingen. Bijvoorbeeld een fietskoerier, goederenhub, logistiek verzamelplatform of cargobike.

We zetten diverse oplossingen voor je op een rij, met onderaan een overzicht van contactgegevens.

Vanaf 2025 geldt er een zero-emissiezone in het centrum van Maastricht, EIndhoven en ruim 20 andere Nederlandse steden. Ook de gemeente Roermond overweegt zo’n zero-emissiezone. Bestel- en vrachtwagens die ná 1 januari 2025 op kenteken worden gezet, moeten emissievrij zijn om een zero-emissiezone in te kunnen. Hoe zorg je ervoor dat je goederen snel én zonder CO2-uitstoot bij je klanten komen in deze zones? 

Fietskoerier

Steeds meer Limburgse bedrijven ontdekken de voordelen van fietskoeriers voor het vervoeren van pakketten en andere goederen. Fietskoeriers zijn immers snel, duurzaam, efficiënt en heel handig in een stad als Maastricht of Venlo. Ze omzeilen de verkeersdrukte en kiezen voor snelle, rechtstreekse routes. Zo garanderen ze een tijdige levering, waardoor de klanttevredenheid toeneemt.

Meer informatie over fietskoeriers

Goederenhub

Goederenhubs verzamelen goederen, vaak aan de rand van de stad, om ze gebundeld en met een elektrisch vervoermiddel naar hun eindbestemming te brengen. Dat scheelt CO2, tijd en geld. En er zijn meer voordelen.

Meer informatie over goederenhubs

Logistiek verzamelplatform

Of maak gebruik van logistieke verzamelplatformen. Je boekt er eenvoudig ieder document, pakket of pallet. Zij halen de zending bij jouw bedrijf op en bundelen het met andere zendingen. Zodat het snel op de plek van bestemming is en je niet zelf meerdere keren hoeft te rijden.

Cargobike

Wil je zelf de levering van je goederen blijven verzorgen? Dan is een elektrische vrachtfiets (e-cargobike) een slim alternatief. In de stad zijn elektrische cargobikes sneller, schoner en goedkoper dan bestelbussen. Probeer zelf ook eens een paar dagen een vrachtfiets uit, gratis!

Meer informatie over cargobikes

Gratis advies op maat

Wil je weten welke oplossingen slim zijn voor specifiek jouw bedrijf? Laat je gratis adviseren door de ervaren logistiek makelaars van Midden Limburg Bereikbaar. Zij hebben al vele bedrijven geadviseerd en kunnen ook jou gericht adviseren én helpen bij de te zetten stappen.

    Ontvang gratis en vrijblijbend advies van ons team logistiek

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief

    Markt 31 • Postbus 900 • 6041 EM Roermond • 6040 AX Roermond • info@middenlimburgbereikbaar.nL