ZomerGaTochFietsen Narrowcasting1
08-06-2023
#POSIFIETS!
Lekker weer de zon op je gezicht? Ga toch fietsen!

In maart is Zuid-Limburg Bereikbaar samen met de zeven Limburgse onderwijsinstellingen gestart met de campagne ‘Ga toch Fietsen’. In de eerste fase van deze campagne luisterden we naar wat studenten nodig hebben om vaker de fiets te pakken. Hieruit kwam duidelijk naar voren dat vooral het weer bepalend is voor de keuze tussen de fiets of de auto.

‘Waarom pakken studenten niet of juist wel de auto? We vroegen het studenten tijdens de ‘Ga toch fietsen’ actie. Dit is de start van de campagne 'Ga toch fietsen' waarmee Zuid-Limburg Bereikbaar in een gezamenlijke Onderwijsaanpak met MBO-, HBO-, en WO-onderwijsinstellingen in Limburg studenten wil motiveren om vaker op de fiets te stappen.

Promoteams bezochten verschillende onderwijsinstellingen in heel Limburg, waaronder Fontys in Sittard, Gildeopleidingen in Venlo en Roermond, Hogeschool Zuyd in Heerlen, Vista College in Heerlen  en Yuverta in Roermond. Studenten die op de fiets komen kregen een leuke beloning, en met de studenten die per auto reisden gingen we in gesprek over wanneer ze bijvoorbeeld wél de fiets zouden pakken en over hun redenen om dat nu niet te doen. Het antwoord was helder: studenten pakken vooral graag de fiets bij goed weer.

We ontdekten nog meer interessante weetjes over reizende studenten. Wist je bijvoorbeeld dat een groot deel van de MBO-studenten meer dan 30km reist? Dat sommige studenten juist voor de fiets kiezen omdat het goedkoper is? Of dat anderen juist liever niet bezweet en verwaaid op school aankomen?

Om een goed vervolg aan de campagne te geven, gebruiken we ‘lekker weer’ om nog duidelijker te maken dat je met lekker weer gerust met de fiets kan komen. Alle redenen (genoemd door de studenten zelf) om met lekker weer te fietsen geven we met dezelfde knipoog als in de introductiecampagne. Eerlijk, hard met humor, zoals studenten tegen elkaar praten.

De vervolgcampagne wordt verspreid via de kanalen van Zuid-Limburg Bereikbaar, Midden Limburg Bereikbaar én die van de onderwijsinstellingen. 

Lees hier meer over de campagne!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Markt 31 • Postbus 900 • 6041 EM Roermond • 6040 AX Roermond • info@middenlimburgbereikbaar.nL