Scherm­afbeelding 2023 06 06 om 16.44.09
06-06-2023
Zet je fietshelm op!
Draag een fietshelm en voorkom letsel!

Een fietshelm beschermt bij een ongeluk tegen hersenletsel. Het Hersenstrijd fonds organiseert een actie voor Limburgers van 55 jaar en ouder.

Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer en het aantal fietsongelukken waarbij hoofd-hersenletsel wordt opgelopen door ouderen stijgt nog steeds. Draag je een fietshelm dan is het risico op hersenletsel kleiner. Daarom gaat het Hersenstrijdfonds, ondersteund door de Provincie Limburg, een campagne uitvoeren om het dragen van een fietshelm door ouderen te stimuleren.

Om het gebruik van de fietshelm onder Limburgse 55-plussers te stimuleren, organiseert het Hersenstrijdfonds een kortingsactie. Op deze webpagina vindt u meer informatie over de actie, voor zowel de koper als verkoper. De kortingsactie wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Limburg.

Het aantal oudere fietsers dat na een ongeval met ernstig letsel op de spoedeisende hulp terecht komt, neemt toe. In een kwart van de gevallen gaat dit om ernstig hersenletsel. Het gebruik van een fietshelm vermindert de kans op hersenletsel met een derde. Dat is dus substantieel. Toch draagt maar 2 procent van de fietsers een helm. Het dragen van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.

Als u in Limburg woont en 55 jaar of ouder bent, dan kunt u gebruik maken van de actie. Door een kortingsbon volledig in te vullen, heeft u recht op 25 euro korting op de aanschafwaarde van een goedgekeurde helm (EN 1078 keurmerk). 

LEES HIER ALLES OVER DE ACTIE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Markt 31 • Postbus 900 • 6041 EM Roermond • 6040 AX Roermond • info@middenlimburgbereikbaar.nL