Oranjelaan Bredenweg
28-03-2024
Wegwerkzaamheden
Herinrichting Oranjelaan Roermond

Vanaf 2 april 2024 starten grootschalige wegwerkzaamheden aan de Oranjelaan in Roermond. 

Op dinsdag 2 april start de eerste fase van de werkzaamheden betreffende de herinrichting Oranjelaan. Fase 1 betreft de rotonde Oranjelaan – Bredeweg.

Tijdens de werkzaamheden blijft een rijstrook (éénrichtingsverkeer) van de Oranjelaan geopend voor al het verkeer dat het centrum uit gaat. De Bredeweg is afgesloten voor doorgaand verkeer. Fase 1 zal naar verwachting ongeveer 5 weken duren.

Bereikbaarheid in- en uitrit Oranjestate
U kunt niet parkeren in het werkvak of langs het werkvak. De woningen zijn altijd te voet of met de fiets aan de hand bereikbaar. Maar niet altijd met de auto.

Bereikbaarheid Laurentius Ziekenhuis
Er wordt een tijdelijke lijn 101 ingezet die reizigers naar het Laurentius Ziekenhuis brengt. Reis hiervoor eerst naar station Roermond en stap daar over op de extra lijn 101. In de spits rijdt lijn 101 elk kwartier en buiten de spits elk half uur van het station via de Oranjelaan. De langdurige afsluiting van de Oranjelaan betekent dat reizigers te maken krijgen met een omleidingsroute. Reist u met de bus naar het ziekenhuis? Plan dan op tijd uw reis via arriva.nl/roermond en houd rekening met eventuele extra overstap(pen) en langere reistijden. Lijn 101 staat vanaf 2 april 2024 in de Arriva reisplanner.

Dit project gaat over het deel van de Oranjelaan vanaf de Stationstunnel tot en met de rotonde Bredeweg en de rotonde Oranjelaan/ Kerkeveldlaan/ Donderbergweg. De openbare ruimte van de Oranjelaan is verouderd en wordt daarom opgeknapt. Daarnaast willen wil gemeente Roermond de verkeersveiligheid verbeteren en de straat groener maken. 

Het  herinrichtingsplan van de Oranjelaan houdt hoofdzakelijk in:

  • Het vervallen van de busbaan.
  • Het aanleggen van een tweerichtingen fietspad aan de zuidkant van de Oranjelaan.
  • Het vergroenen van de Oranjelaan door middel van het toepassen van een singelstructuur, door gebruik te maken van verschillende soorten bomen.
  • Het aanpassen van de rotonde Oranjelaan/ Bredeweg om de verkeersveiligheid te verbeteren.
  • De aanleg van een gescheiden rioolsysteem (niet weergegeven op de ontwerptekening) om de weg te verduurzamen.
  • Het vernieuwen van de verkeerslichten op de kruising Oranjelaan/ Maria Theresialaan.

Rotonde Oranjelaan/Kerkeveldlaan/Donderbergweg
Behalve het aanpakken van het gedeelte van de Oranjelaan, vanaf de Stationstunnel tot en met de rotonde Bredeweg, wil gemeente Roermond ook de verkeersveiligheid verbeteren op de kruising Lindelaan en de rotonde Oranjelaan/ Kerkeveldlaan/ Donderbergweg. De verbeteringen op de kruising Lindelaan zijn al opgenomen in het plan. De verbeteringen van de rotonde Donderbergweg/ Oranjelaan/ Kerkeveldlaan zijn op een aparte ontwerptekening weergegeven. De verbetering houdt hoofdzakelijk in:

  • Het aanbrengen van wegmarkering, zodat de rijsnelheid van de auto’s op de rotonde omlaag gaat bij het verlaten van de rotonde.
  • Het verplaatsen van het fietspad ter plaatse van het kruisen met de Kerkeveldlaan.
  • Het aanbrengen van attentie verhogende elementen om zo nog meer aandacht te vragen voor de aanwezigheid van de fietser op en nabij de rotonde.

Check ook de projectpagina van gemeente Roermond

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Markt 31 • Postbus 900 • 6041 EM Roermond • 6040 AX Roermond • info@middenlimburgbereikbaar.nL