Elektrische bestelbus wordt opgeladen
14-09-2023
Logistieke tips
Handige (kosten)tools voor elektrisch rijden

We hebben diverse handige (kosten)tools voor je op een rij gezet. Bijvoorbeeld een tool waarmee je de maandlasten van een dieselbestelbus vergelijkt met een elektrische variant. En een tool waarmee je de Total Cost of Ownership van een elektrische vrachtwagen berekent.

Krijg je liever gratis advies op maat van een van onze logistiek makelaars? Dat kan natuurlijk ook!

Tool vergelijking maandlasten bestelbussen

Voer het kenteken van je huidige bestelauto in en vergelijk de maandlasten van een nieuwe diesel met het elektrische aanbod van dit moment. Het effect van subsidies wordt daarin meegenomen. Bekijk de Tool vergelijking maandlasten bestelbussen.

Tool impactberekening elektrisch laden

Welke impact heeft elektrisch laden op je ritten? Hoeveel geld ben je kwijt per laadbeurt? En wat voor accu heb je nodig? Je weet het dankzij deze handige Tool impactberekening elektrisch laden.

Handleiding voor depotladen

Wil je elektrische voertuigen opladen op eigen terrein? Dan wil je weten wat je laadbehoefte is en welke soort laadpalen en netwerkaansluiting hierbij passen. De handreiking depotladen van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur geeft hiervoor praktische handvatten.

Rekentool laadcapaciteit

Om al je bestel- en vrachtwagens te kunnen opladen, heb je voldoende laadcapaciteit nodig. Met de rekentool van ElaadNL kun je een inschatting maken van het benodigde piekvermogen van jouw laadinfra. Zo weet je of er voldoende capaciteit is, of verzwaring nodig is.

Tool berekening totale kosten elektrische vrachtwagen

Stel, je gaat over op een volledig elektrische vrachtwagen. Wat kost zo'n wagen dan? Met deze Tool berekening totale kosten elektrische vrachtwagen bereken je de Total Cost of Ownership, dus niet alleen de aanschafprijs, maar ook bijvoorbeeld subsidies, afschrijving en onderhoud. Zo kun je een goede afweging maken.

Overzicht beschikbare modellen elektrische bestelbussen

Welke volledig elektrische bestelbussen zijn er op dit moment in Nederland te koop? We hebben het voor je op een rij gezet. Bekijk het Overzicht beschikbare modellen elektrische bestelbussen.

Overzichtskaart milieuzones en overzichtskaart zero-emissiezones

In verschillende steden zijn al milieuzones ingevoerd, maar vanaf 2025 komen daar ook nog zero-emissiezones bij. Er zullen dan 30 tot 40 steden zijn met zones waar voertuigen met uitstoot niet zomaar meer mogen rijden. Bekijk de handige overzichtskaart milieuzones en overzichtskaart zero-emissiezones.

Kentekencheck zero-emissiezone

Nieuw op kenteken gestelde vracht- en bestelauto’s moeten vanaf 1 januari 2025 emissievrij zijn in de binnenstad van Maastricht. Dan treedt namelijk Zero Emissie Stadslogistiek in werking. En vanaf 1 januari 2030 moeten álle vracht- en bestelauto’s in centrum-Maastricht emissievrij zijn. Daartussen geldt een overgangsregeling. Wil je weten wanneer jouw bestelauto emissievrij moet zijn? Vul je kenteken in op de Kentekencheck zero-emissiezone.

CO2-meter

Wil je weten hoeveel je nu aan CO2 verbruikt? De Topsector Logistiek, evofenedex en Transport en Logistiek Nederland hebben een tool ontwikkeld voor bedrijven om de CO2-uitstoot te meten, voor elke vorm van transport. Bereken jouw CO2-uitstoot.

Gids Duurzaam Eigen Vervoer

Wil je meer weten over de exacte wetgeving rondom milieu-en zero-emissiezones? Of over hoe je jouw vervoer kan verduurzamen?  Dit en veel andere onderwerpen komen aan bod in de gids Duurzaam Eigen Vervoer.  

Gratis advies op maat

Overweegt ook jouw bedrijf de stap naar een elektrisch wagenpark? Wil je weten wat er zoal mogelijk is en waaraan je dan moet denken, bijvoorbeeld als het gaat om de laadinfrastructuur? De ervaren logistiek makelaars van Midden Limburg Bereikbaar adviseren je er graag over, gratis en op maat.

gratis advies op maat? Neem contact op met ons Team Logistiek

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Markt 31 • Postbus 900 • 6041 EM Roermond • 6040 AX Roermond • info@middenlimburgbereikbaar.nL