Digitaal
20-11-2023
Logistieke tips
Ervaart jouw bedrijf al de voordelen van digitaal werken?

Beter inzicht in kosten, papierloos werken, je klantvraag voorspellen, maar vooral: meer grip krijgen op je logistieke keten. Dat kan door digitaal en data-gedreven te werken als bedrijf. Of je nu met één of meerdere bestelwagens rijdt of met vrachtwagens, ook jouw bedrijf kan deze voordelen ervaren.

Laat je gratis adviseren door Logistiek Digitaal, ook als je juist al veel ervaring hebt met digitaal werken.

Logistiek Digitaal biedt ondersteuning bij het stap voor stap digitaliseren van jouw bedrijf. Dit aanbod geldt voor alle mkb-bedrijven met maximaal 250 medewerkers. Van logistiek dienstverleners, expediteurs en vervoerders (weg, binnenvaart, spoor, lucht, scheepvaart) tot verladers en andere bedrijven die met bestel- of vrachtwagens rijden. Door jouw bedrijf ‘Digital ready’ te krijgen, kun je slim omgaan met data. Logistiek Digitaal is er voor beginners én gevorderden.

Stap 1: Meten is weten

Allereerst moet je weten waar je nu staat en wat je bedrijf moet aanpakken om volledig digitaal en data-gedreven te werken. Logistiek Digitaal begint hiervoor met een korte scan, waarvoor je 52 stellingen invult. 

Stap 2: Aan de slag

Er zijn diverse mogelijkheden om met de verbeterpunten aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld met hulp van een gratis persoonlijk adviesgesprek. Iemand met kennis van de sector en jouw rol in de logistieke keten komt vrijblijvend bij jouw bedrijf langs, kijkt mee naar de testresultaten en denkt mee over hoe jouw bedrijf digitaal vaardiger kan worden.

Daarom gratis

Logistiek Digitaal is onderdeel van het programma Digitale Infrastructuur Logistiek (DIL). Hierin werken het bedrijfsleven en de overheid samen om de grote verstoringen in de logistieke ketens aan te pakken. Connekt voert het DIL-programma uit. Omdat het een overheidsprogramma betreft, is het advies gratis.

Meer weten over Logistiek Digitaal 

Gratis advies van logistiek makelaars

Hoe meer digitaal je werkt, hoe eenvoudiger het is om je proces te verbeteren. Bijvoorbeeld door een betere rittenplanning te maken en door je bestel- of vrachtwagens voller te laden. De logistiek makelaars van Midden Limburg Bereikbaar weten hoe je dat dat aanpakt. Ons advies is gratis en onafhankelijk.

    Ontvang gratis en vrijblijbend advies van ons team logistiek

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief

    Markt 31 • Postbus 900 • 6041 EM Roermond • 6040 AX Roermond • info@middenlimburgbereikbaar.nL