Elektrische vrachtwagen van Van der Wal en DHL
27-03-2024
Logistiek nieuws
Eerste elektrische truck voor DHL en Van der Wal samen

Van der Wal en DHL Supply Chain hebben samen een volledig elektrische trekker-opleggercombinatie in gebruik genomen. Sinds begin maart 2024 vervoert deze meerdere keren per dag motoronderdelen vanuit de technologische campus in Beringe naar Roermond. 

Een mooi voorbeeld van hoe operationele continuïteit op duurzame wijze kan worden uitgevoerd!

De trekker-opleggercombinatie is een Mercedes Benz eActros van het type 300 LS 4x2. Robin van Amelsvoort, VP Technology bij DHL Supply Chain Benelux & Nordics: “Met deze verbinding verduurzamen we concreet een onderdeel van de toeleveringsketen. Dit is mede mogelijk door intensieve samenwerking met onze partners, zoals Van der Wal Transport. Ook doen we met deze combinatie ervaring op die we gebruiken voor de inzet van elektrische vrachtwagens op grotere schaal.”

Wachten is geen optie

Gertjan Boom, Managing Director bij Van der Wal Transport: “De logistiek moet verduurzamen, wachten is geen optie. Maar het moet financieel wel haalbaar zijn en dat kan in deze fase alleen in nauwe samenwerking met de klant. Gelukkig hebben we in DHL Supply Chain een partner die samen met ons wil investeren in duurzame logistiek. Samen werken we aan mogelijkheden om dit model verder uit te rollen.”

Zoveelste elektrische truck in Limburg

De trekker-opleggercombinatie van Van der Wal en DHL Supply Chain is de zoveelste elektrische truck die in Limburg rijdt. Zo rijdt retailer Action al sinds februari 2023 met twee elektrische trucks, naar volle tevredenheid. En Cargo Service Europe uit Weert rijdt zelf met vier elektrische trucks. Daarmee zijn deze bedrijven voorbereid op de 30 zero-emissiezones die in Nederland gaan komen vanaf 2025, waaronder in Maastricht (2025), Venlo (2027) en wellicht Roermond (2029).

Gratis advies op maat

Is jouw organisatie de volgende die elektrische vrachtwagens aanschaft, en wil je daar graag onafhankelijk over geadviseerd worden? De logistiek makelaars van Midden Limburg Bereikbaar helpen je graag. Ons advies is gratis en op maat. Wij kunnen je bijvoorbeeld adviseren over de kosten van een elektrische vrachtwagen onder de streep, en over de laadinfrastructuur.

Neem contact op met onze logistiek makelaars voor gratis advies op maat

Mercedes Benz eActros van Van der Wal en DHL Supply Chain

Gertjan Boom (Van der Wal) en Robin van Amelsvoort (DHL Supply Chain) geven het startsein voor de elektrische trekker-oplegger

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Markt 31 • Postbus 900 • 6041 EM Roermond • 6040 AX Roermond • info@middenlimburgbereikbaar.nL