Logistiek Café headerbeeld
03-10-2023
Logistiek event
30 november 2023: Logistiek Café ‘Digitalisering van je logistiek – zo pak je dat slim aan’

Je logistieke proces digitaliseren; dat is slim om meerdere redenen. Bedrijven die de voordelen van digitalisering ervaren, vertellen je daar alles over tijdens ons Logistiek Café op 30 november 2023. 

Georganiseerd door de logistiek makelaars van Midden Limburg Bereikbaar.

Je logistieke proces digitaliseren; dat is slim om meerdere redenen. Omdat het kosten kan verlagen. Omdat het je helpt om het logistieke proces en de rittenplanning efficiënter te organiseren. En omdat het helpt bij het rapporteren van de emissies van transport. Deze CSRD-rapportage is voor veel bedrijven en hun transporteurs en toeleveranciers een plicht in de komende jaren. Thema van dit Logistiek Café is dan ook: ‘Digitalisering van je logistiek – zo pak je dat slim aan’.

Praktische informatie

Het Logistiek Café wordt georganiseerd door de logistiek makelaars van Trendsportal, Midden Limburg Bereikbaar en Zuid-Limburg Bereikbaar, in samenwerking met ELC Limburg, evofenedex, Limburgse Werkgevers Vereniging en Transport en Logistiek Nederland.

 • Wanneer: donderdag 30 november 2023. Inhoudelijk programma: 14.30 – 17.00 uur. Ook ben je welkom tijdens de rondleiding (13.30 – 14.30 uur; facultatief) en borrel (17.00 – 18.00 uur) 
 • Waar: Rockwool, Industrieweg 15, 6045 JG Roermond
 • Kosten: geen
 • Voor wie: transportbedrijven, ondernemers met eigen vervoer en productiebedrijven met in- en uitgaande goederenstromen

Programma

13.30 – 14.30 uur: Rondleiding bij Rockwool. Het bedrijf is de grootste producent ter wereld van steenwolvezels voor onder andere isolatiemateriaal. Deze rondleiding is facultatief.

14.30 – 15.00 uur: Inloop met koffie

15.00 – 17.00 uur:

15.00 – 17.00 uur: Inhoudelijk programma met plenaire presentaties én workshops in kleinere groepen. Er is voldoende gelegenheid om jouw eigen vragen in te brengen. Met onder andere bijdragen van:

 • Rockwool. Waarom kiest deze steenwolvezelproducent voor de digitalisering van de (logistieke) gegevensstromen? Hoe doet het bedrijf dit en hoe betrekt het de ketenpartners, zoals de vervoerders, leveranciers en klanten? Wat zijn de voordelen hiervan? En hoe bereidt Rockwool zich voor op de CSRD-verplichtingen in 2024? Hoe betrekt het bedrijf zijn transporteurs hierbij en hoe helpt digitalisering van de logistieke gegevensstromen hierbij? 
  > Door Rick Beurskens, Manager Logistics & Master Planning Benelux
 • CTV: Deze intermodale transporteur heeft vestigingen in onder andere Venlo. Het bedrijf ervaart al jaren op vele manieren de voordelen van digitalisering en neemt je mee in de afgelegde ‘digitaliseringsreis’. Welke hobbels kwam de transporteur tegen? En wat zijn de opbrengsten, zoals een grotere klantbinding en meer kosteneffectiviteit?
  > Door Loek Berden, CEO
 • Kuypers Neer en Rockwool: Deze logistiek dienstverlener uit Neer rijdt onder andere voor Rockwool. Welke stappen zet de transporteur om voorbereid te zijn op mogelijke datavragen van klanten? Hoeveel moeite kost dit en wat levert het op?
  > Door Fernando Kuijpers, directeur
 • Logistiek Digitaal: Beter inzicht in kosten, je klantvraag voorspellen, maar vooral: meer grip krijgen op je logistieke keten. Dat kan door data-gedreven te werken als bedrijf. Logistiek Digitaal ondersteunt mkb-bedrijven met maximaal 250 medewerkers bij het digitaliseren van hun bedrijf. 
  > Door Hugo Bankers, adviseur digitalisering bij Transport en Logistiek Nederland
 • CSRD, wat kun en moet je ermee: Wat kunnen transporteurs en verladers doen om zich voor te bereiden op de CO2-rapportages die nodig zijn vanwege de CSRD-richtlijn?
  > Door Emma Kallen, Sustainability Consultant bij Factor Delta

17.00 -18.00 uur: Borrel en gelegenheid om te netwerken en kennis uit te wisselen met collega-ondernemers. 

Over de Logistiek Cafés

Het Logistiek Café is een initiatief van de Limburgse logistiek makelaars. Wij hebben al vele bedrijven geholpen met het optimaliseren van hun logistiek proces. Onze hulp bestaat uit gratis advies op maat, maar ook uit het organiseren van bijeenkomsten. Bijvoorbeeld inspirerende Logistiek Cafés over een specifiek logistiek thema, die we samen met partners organiseren. Ook jouw organisatie helpen we graag om de beweging te maken naar slimme, duurzame logistiek!

Zien we je op 30 november?

Freek Boele, Michel Oldenburg en Miranda Volker 
Limburgse logistiek makelaars

Meld je  aan voor het logistiek café

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Markt 31 • Postbus 900 • 6041 EM Roermond • 6040 AX Roermond • info@middenlimburgbereikbaar.nL